Gråt, bada eller varför inte vakna vacker varje morgon. Visst skulle det vara skönt att vakna fräsch och snygg och slippa stå framför badrumsspegeln varje morgon? Med permanent makeup, även kallat kosmetisk pigmentering, ser vi till att du är vacker dygnet runt. Utan make-up känner sig många av oss bleka och färglösa. Faktum är att de flesta vinner på att ha lite make-up.

Lite lagom färg i ansiktet gör att vi får ett piggare och trevligare utseende. Permanent pigmentering är perfekt för den aktiva kvinnan som vill se fräsch ut dygnet runt. Det handlar inte om att lägga en fest make-up, utan om att förstärka och markera det man redan har eller kanske korrigera något. Eyeliner ger dig större och vackrare ögon, samt gör att dina ögonfransar ser tätare ut, vilket ger en vacker inramning av ögat. Vackra läppar – munkonturen kan markeras, färgsättas och förstoras, få läpparna du alltid önskat. Eller varför inte få ett välformat bryn? Du väljer själv.

Behandlingen görs under strikt hygieniska former och vi använder oss enbart av engångsmaterial. Munstycken, nålar och färgkoppar är sterila och kasseras efter varje behandling. Kunden kan om så önskas få lokalbedövning innan behandlingen. Vi använder oss av Emlasalva och Extend.

 

Permanent Make up – OBS! Permanent make-up finns inte tillgängligt på Salong Bellica som behandling Förtillfället! Tider Priser
3D Ögonbryn – FINNS EJ TILLGÄNLIG FÖRTILLFÄLLET
Dina ögonbryn är otroligt viktiga för ditt utseende. Rätt formade ögonbryn ramar in ögonen och får dig att se yngre och piggare ut. 3D-metoden ger dig ett mycket naturligt och verklighetstroget ögonbryn, förvillande lika verkliga ögonbryn. Vårt mål är att det knappt ska gå att se skillnaden mellan tatueringen och dina egna strån. Vi gör ultratunna enskilda hårstrån som ser ut som ögonbrynshår ifyllda i tunnväxta områden eller för att ge form och djup till ögonbrynen. Tatueringen håller 1-2 år, ibland längre. Du behöver aldrig mer använda en ögonbrynspenna. Denna metod anses vara mer skonsam mot huden och efterlämnar inga ärr. I priset inkluderar en påfyllning inom 5 veckor.
120 min 4.500:-
Hela Ögonbryn med maskin – FINNS EJ TILLGÄNLIG FÖRTILLFÄLLET
Full pigmentering av ögonbryn.Så fungerar det Pigment förs ner i det översta hudlagret med hjälp av en vibrerande nål.
En kosmetisk tatuering håller ca 2-5 år beroende på hudtyp, ålder och hur du sköter om din tatuering. Sol, klor och saltvatten bleker pigmentet.
120 min 4.000:-
Byte från vanlig tatuering till 3D (ögonbryn) – FINNS EJ TILLGÄNLIG FÖRTILLFÄLLET
Om du har sedan tidigare en permanent make up ögonbryn och skulle vilja gör om det till 3D
150 min 4.000:-
Eyeliner både uppe & nere – FINNS EJ TILLGÄNLIG FÖRTILLFÄLLET
Många kvinnor vill ha större och mer markerade ögon. Permanent makeup ger ett sådana resultat och är också idealiskt för kvinnor som har problem med att lägga på ögon make up eller som har allergier. Varje morgon vaknar du upp och behöver inte fundera på makeup runt dina ögon. Du får ett vackert, naturligt utseende genom att pigment läggs i franskanten.
120 min 2.500:-
Eyeliner (Uppe eller nere) – FINNS EJ TILLGÄNLIG FÖRTILLFÄLLET 90 min 1.500:-
Lipliner Över & Under – FINNS EJ TILLGÄNLIG FÖRTILLFÄLLET
Många är medvetna om formen och storleken på sina läppar. De kan tycka att läpparna är för tunna vilket gör att de ser äldre ut och får ett hårdare utseende. Genom en skuggning och ljusa partier kan läppvolymen förstärkas utan behov av fillers. Läppar kan göras fylligare, färgförstärkas och få en mer markerad kontur. Läppar som har blivit mer konturlösa på grund av ålder kan förbättras och få en mer markerad kontur med naturliga skönhetseffekter. En lätt färgton kan återskapa läppkonturen och därmed göra munnens linjer snyggare och fylligare. Färgvalet kan antingen matchas mot den naturliga läpptonen eller så kan du välja en favorit färg utifrån ett brett spektrum av vackra färger.
Att tänka på om du ska göra tatuera in läppkontur:Efter du gjort behandlingen får du enbart äta maträtter som kan upptas med sugrör som soppor, fil, shakes mm. på ca 3-4 dagar. Anledningen är att det är blir små öppna sår på läpparna precis som det blir vid vanliga tatueringar vilket gör att de har en lätt infektionsrisk. Du får inte heller använda några krämer, smink eller andra produkter nära eller på läpparna utan stylistens godkännande utan du får enbart använda det som du får med härifrån.
120 min 2.500:-
Hela läppar – FINNS EJ TILLGÄNLIG FÖRTILLFÄLLET
Munnens form kan komma att se yngre ut genom att läpplinjen återskapas eller genom att man med en läpp blush lägger på en färgskugga över hela läpparna. Färgerna finns i skiftningar från naturligt rosa till en djupare röd färg i både kalla och varma nyanser. Man börjar med en kontur och därefter sprids färgen ut och penslas fjäderlätt in inuti läppen. Det ger en mycket vacker effekt och kräver stor skicklighet. Många kunder har en helt naturlig färg som kan förstärka tonen, volymen och slutresultatet.
150 min 4.000:-
 Påfyllning inom 5v, 3D Bryn, eyeliner eller lipliner – FINNS EJ TILLGÄNLIG FÖRTILLFÄLLET
För att få de bästa resultatet måste ni på ett återbesök inom 5 veckor för att fylla i och i vissa fall kan en del av det pigment som förs in, att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av. Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet. Fler än en behandling är nödvändigt i vissa fall för ett perfekt resultat.(För dig som besökt oss tidigare)
90 min 500:-
Påfyllning inom 5v, Hela bryn , hela läppar – FINNS EJ TILLGÄNLIG FÖRTILLFÄLLET
se info ovanför
120 min 900:-
Påfyllning inom 1 – 2 år – FINNS EJ TILLGÄNLIG FÖRTILLFÄLLET
Påfyllning för dig som tidigare varit hos oss och gjort din behandling. Gäller Ögonbryn,eyeliner,läppar(För dig som besökt oss tidigare)
120 min 2.000:-

 

Frågor & Svar

Hur lång tid tar det innan det är läkt
Det tar mellan 4-8 dagar (för vissa personer ändå längre) innan en permanent makeup är läkt. Under den tiden bildas färgskorpor som ska ramla av utan att man själv plockar bort dom. När skorporna bildas kan även detta göra att huden drar ihop sig vilket gör att t.ex. en lipliner kan se ojämn ut. Först efter läkningstidens slut kan du se det färdiga resultatet. Ett ingrepp är dock aldrig irreversibelt utan kan i efterhand korrigeras eller elimineras helt om så önskas. 

Kan man välja färg och form?
Färg, form och placering av pigmenteringen bestäms av kunden själv i samråd med Stylisten. Stylisten förbehåller sig dock rätten att avvisa ingrepp som hon anser skulle misspryda kunden.

Hur gammal måste man vara för att göra Permanent Make up?
För kunder under 18 år krävs målsmans godkännande samt närvaro av målsman vid behandlingstillfället.

Skötselråd efter behandling

  • Ingen tvätt, dusch eller beröring överhuvudtaget av det pigmenterad området under de första 24 timmarna.
  • Smörj in det tatuerade området minst 2 gånger per dag med den eftervårdskräm du får med dig vid behandlingen. Lägg på krämen med en ren tops eller bomullspad. Peta inte med fingrarna på det tatuerade området.

  • Att gnugga, gnida eller på annat sätt manipulera med pigmenteringen och dess färgskorpor under läkningstiden är helt förkastligt eftersom det finns en viss risk för ärrvävnad, infektion och en för stor färgreduktion kan då uppstå.
  • All typ av smink på behandlat område är inte tillåten under 14 dagar efter behandlingen.

Kom ihåg att de sju första dagarnas eftervård bestämmer hur din pigmentering ska se ut de kommande 2-5 åren.

I vissa fall kan man efter några dagar ”tappat” färg i tatueringen, vad beror det på?
När man gör en Permanent Makeup tatuering så sticker man man i huden och huden reagerar som den blivit skadad och försöker reparerar den genom att skapa ny hud, därför är det otroligt viktigt att smörja in tatueringen med eftervård salvan man får med sig. I vissa fall kan ny hud kan skapas ändå. Händer detta ska man efter 10 dagar boka in en tid för kontroll för Färgkorrigering och kontroll. Vi kan då bedöma om man har smörjt in med salva enligt våran anvisning. I sällsynta fall kan man få göra en färg korrigering upp till 3-4 gånger för att få ett bra resultat. Om man sköter enligt anvisning så färgkorrigerar vi naturligtvis utan kostnad. 

Hur många behandlingar behöver man göra? 
Vanligtvis gör man 1 behandlingar men många behöver 2 behandlingar med  3-6 veckors mellanrum på varje område men det kan även krävas upp till fyra gånger för att få önskad intensitet. Detta är dock relativt ovanligt, och gäller främst läpptatueringar eller på personer som äter vissa mediciner.

Vem passar permanent make-up för?
Se fräscha ut även när du simmar eller tränar.
Förändra formen på dina läppar, ögon och ögonbryn.
Lider av håravfall från t ex. ögonbryn.
Har synliga ärr t ex. genom ett ögonbryn.
Ojämn hårväxt på ögonbrynen.
Tunna eller ljusa ögonbryn och fransar.
Små eller för stora läppar, otydlig läppkontur eller läppar som saknar pigment.
Korrigera ojämnheter.
Allergisk mot make-up
Dåligt syn och tycker det är krävande att lägga en make-up.
Problem med fet hy och har svårt att få sminket att sitta på plats
 eller
Spara flera timmar i veckan genom att slippa lägga make-up.

Behandlingen genomförs under strikt hygieniska former, vi använder oss enbart av engångsmaterial, d.v.s. munstycken, nålar och färgkoppar är sterila och kasseras efter varje behandling. Kunden kan få  om så önskas lokalbedövning innan behandlingen. Vi använder oss av Emlasalva och Extend.

En permanent makeup/kosmetisk pigmentering innebär att en EU-godkänd medicinsk färg tatueras in i huden. Färgen kommer aldrig att försvinna helt men reduceras när hudens cellförnyelse fortskrider, varför vi rekommenderar en korrigerande behandling ca 2-5 år efter första ingreppet för att bibehålla ett perfekt resultat.

Ca 50% av färgen som kunden har i sin pigmentering omedelbart efter ingreppet reduceras under läkningen. Sålunda kan du inte se det färdiga resultatet av din pigmentering direkt efter ingreppet, utan måste vara medveten om att det behandlade området kan vara lite svullet, rödflammigt och se ”sminkat” ut. Blåmärken kan även uppstå.

Hur många kunder har ni utfört Permanent Make up på?
November 2014 har vi totalt gjort över 150st under 2014.