Ätbar deodorant, solskydd och glidmedel a.k.a. kokosolja

Javisst är det ekologisk kallpressad kokosolja jag pratar om! Mirakeloljan som är i fast form vid normal rumstemperatur men som smälter vid ca 25 grader.Kokosolja finns i olika burkar i nästan varje rum i vårt hem. I köket finns en burk som används vid matlagning och i badrummet en som deodorant och hudolja, en i sovrummet, och så vidare. Naturligtvis använder vi även andra nyttiga vegetabiliska oljor hemma, såsom olivolja, men kokosoljan är en absolut favorit.Köp alltid ekologisk och kallpressad kokosolja, eller kokosfett som det också kallas, i glasburk. Undvik kokosfettet som finns i smördisken, det är något helt annat! Publicerade studier i medicinska tidskrifter visar att kokos, i en eller annan form, kan ge ett brett utbud av hälsofördelar.

Hår:
Kokosolja är en av de bästa naturliga näringskällorna för håret. Det ökar tillväxten och gör håret vackert och glänsande. Regelbunden massage av huvudet med kokosolja gör dessutom din hårbotten är fri från mjäll, löss och lössens ägg, även om din hårbotten är torr. Den är ett utmärkt balsam och hårinpackning då den ger näring åt skadat hår.

Kokosolja är jättebra att göra hårinpackningar med. Om du har jättetorra toppar och sätter lite i topparna kan de ”äta upp” oljan på en dag eller två. Sätter du mera kokosolja kan du behöva tvätta ur den. Kom då ihåg att massera in schampo INNAN du väter det med vatten!

Hud:
Kokosolja är utmärkt för huden också och stöder den naturliga kemiska balansen. Den är en effektiv mjukgörare för alla hudtyper och har man torra slemhinnor smörjer den även bra för underlivet. Den fingerar därför som det allra bästa glidmedlet, men då bör man komma ihåg att den inte gör sig särskilt bra i kombination med kondom!

Kokosolja innehåller titandioxid (tiosol) som skyddar mot både UVA och UVB-strålar. Detta gör kokosolja till ett utmärkt solskydd som motsvarar solskyddsfaktor 15. (Det finns lite olika uppgifter på olika sidor, men jag tycker den har räckt bra till för min hud som brukar bli röd.)

Kokosolja försenar också ålderstecken som rynkor, åldersfläckar och slapp hud och hjälper vid behandling av olika hudåkommor inklusive psoriasis, dermatit, eksem och andra hudinfektioner. Till skillnad från mineralolja, finns det ingen risk för skadliga biverkningar av kokosolja.

Hälsa:

 • Kokosoljan bryter inte ner kroppens antioxidativa reserver som andra oljor gör.
 • Den förbättrar utnyttjandet av essentiella fettsyror och skyddar dem från oxidation.
 • Den har färre kalorier än alla andra fetter.
 • Den bildar inte skadliga biprodukter när den upphettas till normal koktemperatur som andra vegetabiliska oljor.
 • Den har inga skadliga eller obehagliga biverkningar.
 • Den är fullständigt icke-toxisk för människor.
 • Den är en näringskälla som snabbt producerar energi (istället för att lagras som fett).
 • Den fungerar som en skyddande antioxidant.
 • Den förbättrar upptaget av näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler och aminosyror.
 • Den stöder och hjälper immunsystemet.
 • Den stöder sköldkörtelfunktionen.
 • Den tål höga temperaturer.
Viktminskning:
Kokosolja är mycket användbar vid viktminskning. Den innehåller korta och medellånga fettsyror som hjälper till att bli av med övervikt. Den ger en frisk funktion i sköldkörteln och enzymsystemet. Vidare ökar kroppens ämnesomsättning genom att ta bort stressen på bukspottskörtlarna och bränner därmed mer energi.

Matsmältning:
3½ msk varje dag räcker för en vuxen och passar perfekt vid matlagning. Kokosolja hjälper till att förbättra matsmältningen och förhindrar olika mag-, matsmältnings- och tarmproblem. De mättade fetterna som finns i kokosolja har antimikrobiella egenskaper och hjälper till att hantera och döda olika bakterier, svampar och parasiter som orsakar matsmältningsbesvär. Kokosolja hjälper oss också ta upp näringsämnen såsom vitaminer, mineraler och aminosyror.

Immunförsvaret:
Kokosolja förstärker immunförsvaret, eftersom den innehåller antimikrobiella lipider, laurinsyra, kaprinsyra och kaprylsyra. Dessa har svampdödande, antibakteriella och antivirala egenskaper. Den mänskliga kroppen omvandlar laurinsyra i monolaurin som påstås hjälpa till att hantera virus och bakterier som orsakar sjukdomar som herpes, influensa, cytomegalovirus och även hiv. Det hjälper till att bekämpa skadliga bakterier såsom Listeria monocytogenes och Heliobacter pylori och skadligt protozoer såsom Giardia lamblia.

Vi är nu en godkänd Olaplex-salong!

Gå från mörk till blond med Olaplex!

Detta verktyg för frisörer har tagits fram för att kunna underlätta arbetet med blekningar

och infärningar, men också för att skydda ditt hår på allra bästa sätt. Olaplex låter din frisör

tänja på gränserna för vad som är möjligt när det kommer till ditt hår samtidigt som dess

kemiska egenskaper faktiskt reparerar det som har skadats. När man arbetar intensivt med bland

annat blekningar och färger så går bindningar i håret sönder, bindningar som kan vara svåra att reparera.

Med Olaplex lagar man istället dessa bindningar samtidigt som man arbetar mot ett önsvärt resultat.

Din frisör använder kort sagt ett ”säkerhetsbälte” – allt för att kunna gå dina önskemål och våra ambitioner till mötes!

Är du nyfiken på Olaplex och tror att det kan vara någonting för dig? Kontakta oss och boka en hårkonsultation för

bara 0:- (ord pris: 300kr). Vi kommer få in detta under Mars 2015 så gör din bokning medan vi fortfarande har tider kvar!

Bokning sker online på www.salongbellica.se/bokning eller via telefonnummer 060155200.

Vill du se hur Olaplex fungerar? Ta en titt på hur världskända Guy Tang arbetar med detta fantastiska verktyg!

 

Goldwell visning

Nu är vi inspirerad inför vårens nyheter Color Zoom 15

image

imageimage

imageimage

imageimage

imageimage

Godkänd Olaplex Salong

Äntligen kom meddelande att vi är godkända som Olaplex Salong. I början av Mars kommer vi erbjuda detta till våra kunder.
Gå direkt från mörk till blond utan att skada ditt hår och det bästa att ditt hår aldrig kan skadas vid färgningen eller blekning.
Fråga våran stylist efter en Färguppgradering med Olaplex. Kolla in Videon med Guy Tang.

Fylliga Läppar utan Fillers

image

LipVoltage är den första och enda lipglossen på marknaden som låter dig bestämma dina läppars fyllighet helt utan behov av fillers. Effekten är långtidsverkande och bevarar dina läppars ungdomliga struktur.

LipVoltage är baserad på naturliga och snabbabsorberande peptider och kollagen i nanoteknologisk formula som ger omedelbar effekt med markerade läppkonturer och fyllighet.

Mängden fyllighet väljer du själv genom att tillsätta 1, 2 eller 3 droppar MixUp i lipglossen före applicering.

Mix it up – Plump it up!

7g gloss + 1,5g Mix Up kostar 299 kr.

Välkommen in till oss på Salongen.

Bor du på annan ort så kan vi skicka den och 30:- extra för frakt.

Här har vi en kund med en före och efter bild och endast 1 droppe
Untitled-4

Vi Söker en Fransstylist

Vi Söker en Fransstylist som är färdigutbildad med något års erfarenhet för våran nya Salong i Sundsvall. Skriv ett personligt brev till bella@salongbellica.se och skicka med bilder på fransförlängningar du gjort.
111Lash

 

Nya Victoria Secret produkter

logo-victorias-secret

 

Photo 2014-02-02 09 00 18Nu laddar vi upp med mer Victoria Secret produkter och under kommande vecka kommer det in Lip Gloss, Edt Parfymer och mer Body Mist med Lotion. Vi kommer även få in en limit Edition Body Mist som har glitter i den så man får glitter på hyn då man använder den.

Shiny Lip Gloss kommer hem med 12 olika Smaker/nyanser och ska du köpa den råder vi dig att vara ute i tid och besöka oss så fort den komne rin.

Vi kommer uppdatera våran Facebook sida så fort leveransen är på plats i Salongen.

Med dessa leveranser har vi flest VS produkter norr om Stockholm.

Mer info om våra VS produkter Klicka här

Nu finns Victoria’s Secret på Salongen

image_483963Märket Victoria’s Secret är mest känt för sina underkläder och spektakulära modevisningar som hålls en gång om året med mycket underhållning, vackra kvinnor och exklusiva underkläder. Hos oss hittar du nu Victoria’s Secret Mist  och Victoria’s Secret bodylotion. Vi kommer under Januari även få in delar av deras riktiga Parfym serie. Dessa har alla olika blommiga och söta dofter som passar för användning både dag och kväll.

Vill du också dofta som en Victoria’s Secret Angel?  Kom in och hitta din favorit bland dessa underbara produkter! Victoria’s Secret säljs främst i USA och är därför svårt att få tag på i Sverige. Detta gör att produkterna är perfekta att köpa in flera av samtidigt eller ge bort i present! Oavsett om du vill dofta svagt eller lite mer så går det att få önskad intensitet på dofterna eftersom parfymen i sig är mild, men om den används tillsammans passande bodylotion så kommer du dofta gott hela dagen!

Keratin Behandling

ProduktbilderUpptäck den första långvariga keratinbehandlingen – Anpassad till din hårtyp. Hår som silke i upp till 5mån. Behandlingen börjar med en håranalys av ditt hår och där bestämmer vi hur du vill ha ditt resultat och med dom produkter som ger dig detta resultat och med värme och inpackning av dessa produkter under 2tim kommer ditt hår förvandlas till silkehår.

 

 

Nu har en ny ”nageltjej” börjat hos oss

nailJenni är utbildad under oktober månad i år och har fram tills nu gjort 50 tim behandling och kommer den 6 dec. göra sitt slutprov och fram till det kommer vi ha elevpris på henne endast 300:- för Naturlig/Fransk förlängning i Gel och om man vill ha färg/glitter blir det 400:-. Naturligtvis är det hög kvalité på hennes jobb men tar lite längre tid och vi ha ett av dom bästa märken på vår Gel, NSI som har funnit i snart 30 år och till här det bästa inom nagelbranschen.

Boka nu om ni är intresserad att få snygga naglar till ett riktigt bra pris.